Palamós compta amb l’única embarcació de tot el litoral català que ofereix l’activitat de Pescaturisme

L’embarcació de la flota pesquera palamosina, Estrella del Sur III, és l’única barca a tot el litoral català que actualment compta amb tots els requisits per a poder dur a terme l’activitat de Pescaturisme, que en el cas de Palamós impulsa la Confraria de Pescadors del municipi, amb el suport del Museu de la Pesca i l’Ajuntament de Palamós, dins el projecte Palamós Peix, i com a iniciativa per a la promoció del patrimoni i la pesca marítima, com a elements de singularització i dinamització econòmica del municipi.

L’armador de l’Estrella del Sur III ha adequat durant els darrers mesos aquest vaixell, per a complir amb tots els requisits de seguretat i condicionament que s’exigeixen per a fer aquesta activitat, possibilitant embarcar fins a un nombre màxim de quatre persones per jornada, que podran compartir una diada de pesca, de 6:30 del matí fins a les 18:00 h de la tarda, amb la resta de la tripulació.

Pescaturisme Palamós és una oportunitat per conèixer de primera mà la tasca diària dels pescadors, les accions de sostenibilitat com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, o bé per saber com funciona la Marca de Garantia que n’assegura la traçabilitat del producte pesquer.

La iniciativa esdevé una forma innovadora de treballar per la sostenibilitat dels recursos marins i per la promoció de les espècies, ser plataforma de coneixement i valorització de l’activitat pesquera, dels seus professionals i dels productes pesquers del territori; una font per a la diversificació econòmica del sector i una eina per a la sostenibilitat de la pesca en termes biològics, ambientals, econòmics i socials.

Aquesta activitat ja estarà plenament activa a principis del pròxim mes de maig, moment a partir del qual la Pescaturisme Palamós es durà a terme cada dimarts i dimecres, i durant tot l’any (sempre que el temps ho permeti), excepte els períodes de varada de l’embarcació necessaris per a realitzar-li el manteniment, així com el de veda del sector, concretament els mesos de gener i febrer.

El cost per persona és de 100 €, i inclou l’assegurança, així com un àpat a la mateixa embarcació, basat en la gastronomia pròpia de la cuina de barca. A més, les persones participants també obtenen amb el preu de l’activitat, una entrada al Museu de la Pesca i una visita guiada a la subhasta del peix que té lloc a la llotja de Palamós.

Aquesta activitat compta també amb la participació i el suport de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), plataforma mitjançant la qual es permet l’impuls de projectes vinculats al desenvolupament d’iniciatives i propostes que fomenten el sector pesquer local, i que és integrada per pescadors palamosins.

El Museu de la Pesca, centre de Pescaturisme acreditat
El Museu de la Pesca és centre acreditat per la Generalitat de Catalunya per a la coordinació de les sortides de Pescaturisme a Palamós, punt d’informació als usuaris i centre de gestió de les reserves.

Les persones interessades a poder participar d’aquesta activitat poden fer la seva reserva mitjançant la plataforma online del Museu de la Pesca: tickets.museudelapesca.org.

El Museu de la Pesca també compta amb un portal web: www.pescaturismepalamos.org, des d’on es pot obtenir tota la informació sobre Pescaturisme Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

Relacionades per entitat