Palamós rep una aportació de 175.000 € per a desenvolupar al municipi propostes de formació i inserció sociolaboral

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha rebut la subvenció de 175.446,12 euros per executar el programa Treball als Barris, que se sumen als recursos municipals per a poder impulsar durant aquest any 2024 actuacions per al foment de l’ocupació i la inserció sociolaboral, amb l’objectiu de promoure l’ocupació al municipi i fomentar la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

Aquesta aportació econòmica és cofinançada pel Departament d’Empresa i Ocupació la Generalitat, des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conjuntament amb el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

L’Ajuntament de Palamós sumarà aquesta subvenció als fons municipals destinats a la realització del dispositiu d’inserció sociolaboral que atén, principalment, persones empadronades al municipi, majors de 16 anys, en situació d’atur i inscrites al SOC.

Aquest dispositiu d’inserció sociolaboral inclou el desenvolupament de diverses accions que es basen en: la realització de cursos de formació laboral amb pràctiques en empreses, la implementació d’un servei d’orientació professional per a persones a l’atur, formació en noves tecnologies, amb un espai  de recerca de feina, i aquest any com a novetat amb la posada en funcionament del Programa d’experiència laboral que permet desenvolupar un pla d’ocupació amb contractació.

Formació professional amb pràctiques en empreses

Enguany l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha programat una nova oferta formativa gratuïta, amb la realització d’un total de quatre cursos.

Es tracta  de les formacions d’operari sector nàutic, que tindrà lloc del 6 de febrer al 22 de març; i el curs de personal de neteja sociosanitari, que s’iniciarà el 2 d’abril i finalitzarà el 9 de maig.

També s’inclouen dos cursos nous, un vinculat al comerç i administració i altre a l’esport, concretament: el curs d’especialista en màrqueting digital, que es va iniciar el passat dia 8 de gener i s’allarga fins al 23 de febrer; i el curs de monitor esportiu com a guia de snorkel, que es durà a terme del 10 de maig al 21 de juny, amb un total de 144 hores de formació i que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS).

Tots aquests cursos inclouen tant la formació teòrica com la pràctica, i en aquest cas amb un total de 60 h, per curs, de pràctiques en empreses del municipi.

Les persones interessades a poder inscriure’s en qualsevol d’aquests cursos poden adreçar-se a l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós (de dilluns a divendres de 10 a 14 h) carrer de Santa Marta, 6, tel: 972 60 03 80, e-mail: ocupacio@palamos.cat

Servei d’orientació professional

El projecte també permetrà continuar potenciant el servei d’orientació professional per a persones a l’atur o amb millora laboral, per tal de potenciar les seves habilitats i competències i definir un itinerari per accedir al mercat de treball.

Espai CONNECTA’T i tallers TIC

Aquest programa ofereix formació en noves tecnologies i comunicació (TICS), inclou espai CONNECTA’T de recerca de feina  i espai de suport per empreses, autònoms i emprenedors, que comptarà amb equipament informàtic i  l’assessorament d’un professional.

Aquest servei oferirà, de setembre a desembre, tallers especialitzats en l’ús de les noves tecnologies.

Borsa de Treball i prospecció d’empreses

Dins les actuacions per al foment de l’ocupació i la inserció sociolaboral al municipi, es prioritzarà també el servei de Borsa de Treball, d’es d’on potenciar la intermediació amb informació d’ofertes de treball, i donant suport a les empreses en processos de reclutament de candidats i orientació per la selecció de personal.

La tasca de la prospecció d’empreses permet l’obtenció d’informació sobre les dificultats de les empreses de Palamós en temes d’ocupació i formació. La finalitat d’aquesta actuació és valorar noves propostes de programes i projectes que s’ajustin a les necessitats de les empreses de la vila.

Programa d’Experienciació Laboral

Com a novetat aquest any s’ha afegit una nova línia d’actuació: el Programa d’Experienciació Laboral, el qual permet desenvolupar un pla d’ocupació amb contractació, en aquest cas i durant un període de sis mesos (d’abril a octubre), d’un/a dinamitzador/a d’informació i turisme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

23/07/2024

Relacionades per entitat