Palamós reprèn avui dimarts el programa de Teatre Escolar

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha reprès aquest matí el programa de Teatre Escolar al municipi, que compta amb la col•laboració dels centres escolars locals.

Es tracta d’un programa pedagògic i educatiu adreçat a tots els escolars palamosins de Cicle Infantil i Primària, que es realitza en horari lectiu, mitjançant el qual es potencien els hàbits de consum cultural entre els més menuts apropant-los a les arts escèniques i la música en viu.

Aquesta proposta arriba enguany a la seva 24a edició, totalment adaptada a les mesures de prevenció de contagis per Covid, després que l’any passat s’hagués de suspendre l’activitat a causa d’aquesta pandèmia.

L’edició d’enguany és del tot diferent a les realitzades fins ara, tenint en compte que es realitzarà en una única sessió per curs, quan en circumstàncies normals haurien estat tres, coincidint amb els tres trimestres del curs escolar. Ni la primera sessió prevista per al mes de novembre i dedicada al teatre, ni la segona dedicada a la música que es tenia que realitzar el mes de gener, es varen poder duu a terme.

El programa de Teatre Escolar té lloc al Teatre la Gorga amb el 50% aforament. Totes les sessions s’han doblat, i s’ha passat de tres a sis dies, matí i tarda, en total dotze funcions, cadascuna per a grups bombolla d’una mateixa escola. Més de 1.500 escolars de Palamós d’I-3 a 6è de primària assistiran durant aquests dies al Teatre La Gorga per presenciar, en aquesta ocasió, exclusivament espectacles de dansa. Es tracta dels mateixos espectacles que estava previst representar el maig 2020.

Els dies que acullen enguany aquesta activitat són: l’11,12,13,14,18 i 19 de maig, en els quals el Teatre La Gorga s’omplirà d’escolars, amb una programació d’espectacles pensats especialment per a ells:

El trencanous de la companyia Som-hi dansa per a Cicle Infantil. Una versió moderna i teatral que combina la dansa clàssica i el jazz.

Silenci…dansa de Factoria Mascaró per a 1r, 2n i 3r de Primària. Tracta el silenci i el so de la música, el procediment i l’acció coreogràfica.

ScraKeja’t 2.0 de CobosMika Company per a 4t, 5è i 6è de Primària. Fusiona la dansa contemporània i les danses urbanes

A la convocatòria que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i/o després de l’espectacle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp