El projecte Palamós Peix es promociona aquesta setmana a la fira mundial de productes del mar, Seafood Expo Global

Aquest matí (25/04/23) s’ha iniciat una nova edició fira mundial de productes del mar, Seafood Expo Global, que té lloc fins al dijous vinent 27 d’abril, al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

La participació local al Seafood està encapçalada per l’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP), amb la participació de Confraria de Pescadors palamosina i l’Àrea municipal de Promoció Econòmica.

En aquesta edició Palamós hi és present amb un estand amb l’objectiu de promocionar el projecte Palamós Peix que té com a objectiu contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions.

Mitjançant aquest pla estratègic es promou la pesca i el consum sostenible dels recursos pesquers locals, fomentant el coneixement del producte entre la ciutadania, incrementant la competitivitat dels agents vinculats (sector pesquer, restauració i empreses de comercialització), i enfortint la promoció del peix com a element diferenciador.

Palamós Peix és una iniciativa de l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.

Promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós
Aquests dies Palamós aprofitarà per a poder posar en valor en aquest saló internacional, la qualitat de les espècies pesqueres desembarcades al port palamosí, compartint protagonisme amb destacats productes vinculats al mar d’arreu del món.

Amb aquest objectiu un dels referents que té aquesta acció de promoció palamosina, és la de difondre la Marca de Garantia Gamba de Palamós, divulgant la qualitat del producte, les empreses que formen part d’aquesta marca, així com el treball, accions i objectius que si desenvolupen.

Actualment, hi ha prop de 100 empreses i establiments certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós, assegurant la qualitat d’aquest producte, la seva promoció, divulgació i prestigi.

Entre els establiments que ja són certificats s’inclouen restaurants del prestigi del Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar, de Llafranc; Can Jubany, a Calldetenes; el restaurant Bo.TiC, de Corçà; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté aquest certificat de la província de Lleida.

Seafood Expo Global inclou professionals en totes les categories del sector del peix i marisc del món, entre productors, distribuïdors, restaurants, càtering, els quals exhibeixen l’oferta més completa de productes del mar, frescos, en conserva i congelats, així com serveis complementaris per al seu processament i logística.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

23/07/2024

Relacionades per entitat