El Sant Joan Florit 2023 engalanarà de flors i plantes un total de 16 carrers i prop de 30 espais, patis i jardins particulars

L’Associació de Veïns de Sant Joan amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, organitzarà el proper diumenge dia 7 de maig, l’activitat “Sant Joan Florit”, l’exposició de flors i plantes d’aquest popular barri palamosí. Aquesta proposta tindrà lloc durant tot el dia, a partir de les 10 del matí i fins a les 20 h del vespre, i es durà a terme a tot l’àmbit del nucli antic de Sant Joan i plaça de Mn. Gumersind.

Carrers d’aquest sector i els balcons i finestres de les cases que hi ha ubicades, lluiran els colors de les plantes i les flors exposades.

Enguany augmenta el nombre de carrers engalanats, passant dels onze de la darrera edició als 16 actuals, els quals se sumen vint-i-vuit espais, patis i jardins particulars decorats amb flors, que restaran oberts per al gaudi de tot el públic assistent.

Activitats paral·leles
A banda de les propostes de decoració i ambientació floral, l’Associació de Veïns organitzarà activitats paral·leles, com el mercat d’artesania i art floral, amb parades que s’ubicaran a la plaça de Mossèn Gumersind. Precisament aquesta plaça també acollirà, durant tot el dia, una àmplia mostra de pintura.

A partir de les 10 i fins a les 14 h, i de 17 a 20 h, el públic assistent podrà visitar l’exposició fotogràfica “Sant Joan sota la mirada de Josep Lois”, que es mostrarà a l’antiga rectoria.

Posteriorment, a les 11 h, tindrà lloc el Concurs de dibuix infantil a la plaça de Sant Joan, i paral·lelament també s’iniciaran les passejades amb poni a l’espai del Mas Oliver. Aquesta proposta adreçada principalment als més menuts, s’allargarà fins a les 14 h, i tindrà continuïtat a la tarda, concretament de les 17 a les 19 h.

A les 11:15 h tindrà lloc el tradicional repic de campanes a l’església de Santa Eugènia; i tot seguit el lliurament de premis del concurs de redacció organitzat per la biblioteca El Caliu, de Sant Joan.

L’activitat musical i de dansa prevista en el programa s’encetarà a les 11:30 h amb el concert que la formació Palamós Gospel Choir realitzarà a l’església de Sant Joan. Una mica més tard, a les 12 h, i a l’escenari de la plaça de Sant Joan, serà el torn per l’actuació de l’escola de dansa Georgina Ors, que li seguirà a les 12:30 h, el concert que durà a terme el Coro Rociero Azahares.

L’arrossada popular a la plaça de Mn. Gumersind
Entre les diverses propostes previstes cal fer esment a la tradicional arrossada popular que se servirà a partir de les 14 h a la plaça de Mn. Gumersind. Hi haurà taules i cadires i només caldrà portar plats i coberts.

Els tiquets per a l’arrossada es poden comprar al preu de 8 euros, a l’establiment Ca l’Angeleta, la farmàcia Massaneda i l’estanc de Sant Joan.

Can coral i concert
A partir de les 16:15 h l’activitat musical es reprendrà a l’escenari de la plaça de Sant Joan, amb l’actuació de la coral de l’Institut-escola Vila-romà i, posteriorment, a les 17 h, serà el torn de la formació “Veus que bé” de l’espai de música de l’escola Vedruna. La participació de les formacions corals al Sant Joan Florit 2023 les conclourà Fusions Grup Vocal.

Finalment l’activitat festiva d’aquesta jornada es tancarà a partir de les 18:30 h amb l’actuació del duet musical de pop i blues, “Perseidas en Marte”.

Programa amb tota la informació i domàs
L’organització posa a l’abast de tot el públic, el programa de l’activitat, que inclou totes les propostes lúdiques i musicals previstes, així com un plànol dels carrers i espais on es localitzen les activitats i les zones decorades amb flors i plantes. Aquest programa es pot descarregar accedint al web: www.santjoanpalamos.cat.

L’Associació de Veïns de Sant Joan també ofereix a tots els veïns i veïnes que ho desitgin, i al preu de 2 euros, el domàs del “Sant Joan Florit” per a ser ubicat a la finestra o balcó de cada habitatge, i que es pot adquirir a la farmàcia Massaneda, a l’establiment Ca l’Angeleta i l’estanc de Sant Joan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp