La Coral El Progrés commemora el 125è aniversari amb el Concert de Nadal amb 125 cantaires

La Coral El Progrés va celebrar ahir un dels actes més especials que ha organitzat aquest darrer any per a commemorar els seus 125 anys d’història, amb el Concert de Nadal que va comptar amb la participació de 125 cantaires que van omplir l’escenari del Teatre La Gorga.

L’entitat protagonista va encapçalar l’acte amb la interpretació de la suite nadalenca ‘Llum i misteri’ de Francesc Vila per part de la mateixa Coral El Progrés, i amb l’acompanyament en directe del pianista Ivan Joanals, les veus solistes d’Imma Presas i Xavier Mendoza, la direcció escènica de David Galceran i la direcció musical de Clàudia Soler.

A través de nadales tradicionals, obres pròpies i la projecció d’un documental inèdit sobre l’entitat d’Àlex Brull, la Coral El Progrés va fer un recorregut a la seva història i va cloure l’acte amb una cantada participativa de nadales amb 125 veus, per a rememorar aquests 125 anys de vida.

Al llarg del 2022, la Coral El Progrés ha organitzat un seguit d’actes commemoratius que s’han anat celebrant durant els últims mesos, i que han tingut com a principal referent el cant coral. Destaca també, la seva participació en la realització del Pregó de la Festa Major de Palamós 2022, que va tenir lloc el passat 23 de juny.

La Coral el Progrés – 125 anys d’història
La Coral el Progrés és actualment la degana de les entitats culturals a Palamós, fundada l’any 1897.

Durant la seva llarga història ha estat dirigida per diferents músics palamosins de gran prestigi com els mestres: Josep Casanovas, Santiago Bañeras, Ramon Casas, Agustí Salvadó, Martí Camós, Amadeu Cuadrado, Lourdes Valls, Kevin Hepworth i Guillem Batllori. Actualment la direcció és a càrrec de Claudia Soler.

El cor està format per una trentena de cantaires. La Coral El Progrés ofereix repertori molt variat amb cançons tradicionals catalanes i d’altres països, sardanes i també cançons modernes o Gospel.

Aquesta entitat coral palamosina és membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i participa en la roda de concerts de cant coral de la província de Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp