Les escoles de Palamós celebraran demà el Dia Internacional de la No-Violència i la Pau

Demà divendres 29 de gener més de 200 alumnes de totes les escoles de primària del municipi, La Vila, Vila-romà, Els Àngels (educació especial), Vedruna i La Salle, celebraran el Dia Internacional de la No-Violència i la Pau.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es realitza arreu del món, és la de sensibilitzar els joves alumnes sobre la pau entesa com a molt més que l’absència de guerres i baralles, familiaritzar-se amb els conceptes de no-violència i de pau positiva, conèixer persones i grups que lluiten per la pau i la justícia al món, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.

Enguany l’escola Vedruna és l’amfitriona d’aquesta activitat que s’iniciarà a les 10.30 h al pavelló d’aquest centre. Entre les propostes previstes es destaca una representació teatral, un taller d’intercanvi d’informació sobre personatges que durant la història han promulgat la pau al món com Gandhi, Maria Teresa de Calcuta, Vicenç Ferrer, Rigoberta Menchú o Nelson Mandela. A banda també hi ha prevista la interpretació de la cançó “Quan tot s’enlaira” que cantaran tots els alumnes participants de manera conjunta.

L’acte a Palamós del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau finalitzarà al voltant de les 11.30 h amb un mosaic a càrrec de tots els alumnes participants que subjectaran globus de colors formant la paraula Pau.

La pau valorada des de l’experiència de les deportacions
Amb l’objectiu de promoure activitats que fomentin la consciència de la pau l’Àrea municipal d’Ensenyament ha previst, per al dimarts 2 de febrer, la realització d’una conferència a càrrec del president de l’Amical Mauthausen, Enric Garriga, adreçada a tots els alumnes palamosins de 4t d’ESO.

L’activitat, emmarcada en el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust (27 de gener), tindrà lloc al teatre La Gorga a partir de les 9.30 h del matí, on els alumnes podran conèixer el relat històric de la deportació republicana als camps nazis, la seva cronologia i característiques, posant de manifest el que va representar el nazisme i les polítiques concentracionàries, i la seva relació amb la situació actual a Europa.

Per altra banda la conferència també permetrà explicar la metodologia i el desenvolupament del projecte “Xarxa Mai Més” de memòria i de prevenció del feixisme, així com la missió de l’Amical que treballa per la conservació de la memòria històrica de la deportació republicana i per a la prevenció del feixisme i la defensa dels Drets Humans.

Enric Garriga és actualment el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i membre del Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald (on va ser deportat el seu pare). Cal destacar també la seva participació a l’UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme) i d’altres moviments socials.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat