Les reconegudes Jornades d’Educació i Família arriben enguany a la seva 15a edició

El pròxim dijous 8 de març, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós encetarà la quinzena edició de les Jornades d’Educació i Família, incloses dins el projecte Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi.

Aquesta activitat, que compta cada any amb gran èxit de públic assistent, té com a objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació dels fills, i són adreçades principalment als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

Les conferències
Per aquesta edició es preveuen tres conferències, totes elles gratuïtes, que tindran lloc durant aquest mes de març i que seran a càrrec de diversos especialistes. Concretament enguany l’escriptora i periodista, Anna Manso, que obrirà el proper dijous 8; li seguirà el dia 15 el psicopedagog, Daniel Gabarró; i finalment tancarà aquesta edició el dia 22, la mestra i psicopedagoga, Elena Martínez. Totes les conferències programades tindran lloc al teatre La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 21 h.

Celebració de la 15a edició
Amb motiu de la celebració de la 15a edició, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós prepara una exposició que s’instal•larà al vestíbul de La Gorga, on es relacionaran tots els ponents que han passat per les Jornades al llarg d’aquests 15 anys, on es destaquen especialistes del prestigi del psiquiatre Joan Corbella, el sociòleg Salvador Cardús, la periodista Rosa Maria Calaf, el catedràtic Josep Maria Terricabras, l’escriptor Emili Teixidor, el periodista i escriptor Carles Capdevila, el filòsof i teòleg Francesc Torralba, el psicopedagog, Rafael Bisquerra, o bé l’escriptor Lluís Racionero.

“Pares i mares imperfectes”
El dijous 8 de març, s’iniciarà aquesta activitat amb la conferència “Pares i mares imperfectes” a càrrec de l’escriptora i periodista Anna Manso.

La conferència permetrà reflexionar en clau d’humor sobre com volent ser els millors pares, un es pot convertir en el pitjor del món. Les crisis, daltabaixos familiars, la sensació de fracàs educatiu són normals en qualsevol pare/mare i és per això que l’escriptora Anna Manso reivindica la imperfecció i el sentit de l’humor.

“Fracàs escolar?”
El dijous 15 de març serà el torn del psicopedagog, Daniel Gabarró, que presentarà la conferència titulada “Fracàs escolar? la solució inesperada del gènere i la coeducació”.

Daniel Gabarró està especialitzat en tallers de creixement personal i en l’educació per la felicitat (eines per pares). Entre la seva extensa bibliografia, es destaquen els següents treballs: “5 valors per crear riquesa”, “Lideratge conscient”, “Temps difícils, accions sàvies”, “21 creences que ens amarguen la vida: com superar-les i viure feliç”, a més de nombroses publicacions sobre tècniques d’estudi, llenguatge, tècniques d’investigació, evolució moral o fracàs escolar.

“Perquè diem que Sí quan voldríem dir que No”
La darrera de les conferències programades enguany tindrà lloc el dijous dia 22 de març, a càrrec de la mestra i psicopedagoga, Elena Martínez, és mestra d’Educació Infantil i d’Educació Primària, i Psicopedagoga.

La xerrada d’Elena Martínez es titula “Perquè diem Sí quan voldríem dir que No” mitjançant la qual farà reflexionar sobre les motivacions sovint inconscients que porten a “cuidar” excessivament als fills, a vegades creant petits tirants o fills amb poca tolerància a la frustració. La Sra. Martínez abordarà el problema amb estratègies originals i pràctiques.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

26/07/2024

Relacionades per entitat