L’escriptor Lluís Racionero, el pedagog Xavier Melgarejo, i la psicòloga Carme Thió, protagonistes enguany de les Jornades d’Educació i Família, a Palamós

El pròxim dijous 12 de març, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós encetarà la dotzena edició de les veteranes Jornades d’Educació i Família, incloses dins el projecte Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi.

Aquesta activitat, que compta cada any amb gran èxit de públic assistent, té com a objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació dels fills, i són adreçades principalment als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

Les conferències previstes
Per aquesta edició es preveuen tres conferències, totes elles gratuïtes, de diversos especialistes, i concretament enguany de l’escriptor Lluís Racionero, que obrirà el calendari el proper dijous dia 12; li seguirà el dia 19 el pedagog i psicòleg Xavier Melgarejo, i finalment el dia 26 de març tancarà les Jornades la psicòloga i assessora escolar Carme Thió.

Totes les conferències programades dins la dotzena edició de les Jornades d’Educació i Família tindran lloc al teatre auditori La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 21 h.

El taller sobre l’ús i configuració de les xarxes socials
A banda, i seguint la pauta de les darreres edicions, les Jornades incorporen la realització d’un taller per a orientar als pares sobre l’ús i configuració de les xarxes socials en general. En aquesta ocasió el taller parlarà “d’eines de control parental” i serà a càrrec d’Àngels Villar, enginyer informàtic.

Aquesta activitat permetrà guiar els pares en la utilització que fan els seus fills de les noves tecnologies, posant a l’abast recursos que permeten un control parental sobre aquests dispositius, com per exemple poder rebre informes sobre l’activitat del menor a internet i dels llocs web visitats, bloquejar activitats que impliquin cert desemborsament econòmic o bé establir horaris d’ús del dispositiu.

El taller sobre xarxes socials, amb inscripció totalment gratuïta, tindrà lloc el dimarts dia 17 de març, de 18 a 20 h, al Punt Jove de Palamós (c/Sta. Marta, 6).

“És possible fer feliços als nostres fills”
El dijous 12 de març, s’iniciarà aquesta activitat amb la conferència “És possible fer feliços als nostres fills” a càrrec de l’escriptor Lluís Racionero, una de les figures més destacades de la literatura espanyola contemporània. Llicenciat en Enginyeria Industrial i en Ciències Econòmiques a Barcelona, és doctor en Urbanisme per Berkeley. És autor d’obres de ficció i assaig, tant en català com en castellà, que han merescut nombrosos premis.

L’assagista Luis Racionero reflexionarà en la seva conferència sobre la felicitat, sobre l’estil de vida occidental, contraposant-lo amb l’oriental. Parlarà de com no basar només l’educació dels fills en els elements tradicionals i plantejarà la necessitat de canviar-los per uns de basats més en l’espiritualitat, les emocions, per gaudir millor de la vida i en definitiva poder arribar a ser més feliços.

“Crear un nou model educatiu, feina de pares i educadors”
Les conferències programades seguiran el dijous 19 de març i en aquest cas serà el torn per al pedagog i psicòleg Xavier Melgarejo, per parlar de l’èxit dels nostres fills amb la conferència titulada “Crear un nou model educatiu, feina de pares i educadors”.

Melgarejo ha exercit de mestre de Primària i d’ESO i és orientador psicopedagògic al Col•legi Claret de Barcelona i l’any 2011 va ser anomenat membre de prestigi del Consell Escolar de Catalunya. S’ha donat a conèixer a multitud de mitjans de comunicació pel seu elevat coneixement del sistema educatiu de Finlàndia, exitós segons els informes PISA de la OCDE. De la seva experiència en aquest país en surt el llibre “Gràcies Finlàndia” (2013).

Xavier Melgarejo, donarà les claus per entendre el funcionament de l’escola finlandesa que tants èxits se li reconeixen, i suggerirà nous plantejaments perquè el nostre model, amb molts dèficits i un elevat fracàs escolar, trobi l’empenta dels pares i dels educadors per poder millorar-se.

“M’agrada la família que m’ha tocat. Educar els fills en positiu”
La darrera de les conferències programades serà la titulada “M’agrada la família que m’ha tocat. Educar els fills en positiu” a càrrec de la psicòloga Carme Thió de Pol, que treballa també en la formació permanent i assessorament a mestres i educadors d’Escoles Bressol, d’Espais Familiars i de centres docents d’educació infantil i primària.

És autora dels llibres com “Entre pares i fills”, “M’agrada la família que m’ha tocat”. També ha estat col•laboradora en diversos mitjans de comunicació per a difondre aspectes de l’educació dels infants i joves.

En la seva conferència Carme Thió parlarà sobre l’educació en positiu. En la seva experiència en resoldre conflictes en el procés maduratiu dels fills (gelosia, inseguretat, pors,…) proposarà maneres d’expressar-se i actuar per millorar les relacions i cercar un entorn familiar de benestar, un clima positiu tant en les famílies tradicionals com en els anomenats nous models de família (famílies amb pares separats, monoparentals, reconstruïdes, etc.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat