Durant aquest mes d’octubre i emmarcat dins el programa de les jornades “Palamós Gastronòmic”, l’Espai del Peix proposa a alumnes de primària i secundaria de les escoles de la vila, apropar-se a la cuina marinera amb l’objectiu de donar-los a conèixer les seves espècies, receptes i qualitats alimentàries.
Amb el nom de “Petits i joves cuiners a bord” i inclòs en el programa municipal “Fem Arrels”, l’activitat permet a tots els escolars de la vila de 5è de primària i de 2n d’ESO participar activament en aquest taller mitjançant el qual conèixer de manera directa i lúdica el peix i la seva gastronomia, en una fórmula que esdevé un destacat recurs pedagògic i nutricional per aquests infants i joves per tal que es familiaritzin més amb el producte del peix i, d’aquesta manera, l’incorporin més fàcilment a la seva alimentació diària.
VALOR CULINARI, ALIMENTACIÓ SANA I HIGIENE A LA CUINA
El taller té una durada aproximada d’hora i mitja durant la qual es treballen aspectes per a la sensibilització dels joves escolars en referència a la salut en l’alimentació i en la importància de portar una vida saludable, mostrant-los senzilles pautes per fer una alimentació sana amb dietes equilibrades on el peix es converteix en ingredient principal. L’activitat “Petits i joves cuiners a bord” també fomenta l’higiene a la cuina i en la manipulació dels aliments.
Assessorats per monitors els alumnes participen activament en el taller interactuant i elaborant la recepta tradicional de barca que cuinen, i d’aquesta manera ajuden entre altres a netejar el peix, a fer les picades o sofregir els diversos ingredients que porta el plat.
L’activitat “Petits i joves cuiners a bord” finalitza amb els tast de la recepta elaborada per tots els alumnes.