S’inicia la novena edició de l’estada internacional de dansa de la Costa Brava “Palamós Summer Dance”

El “Palamós Summer Dance” (PSD) és una estada internacional de dansa contemporània que es porta a terme des de 2004 durant el mes de juliol a Palamós, concretament enguany del 14 al 20 de juliol, amb una setmana intensiva de formació i un festival de dansa.

Aquesta proposta, que enguany arriba a la seva 9a edició, està organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós sota la direcció artística d’Olga Cobos i Peter Mika, directors i coreògrafs de CobosMika company, companyia de dansa resident al Teatre La Gorga.

FORMACIÓ I FESTIVAL
La formació es porta a terme de manera intensiva del 16 al 20 de juliol amb classes de diferents disciplines de dansa per a professionals i amateurs que arriben d’arreu d’Europa. Enguany inclou formació de dansa contemporània, hip hop, jazz, oriental i dos tallers de dansa aèria. Les inscripcions restaran obertes fins al divendres 13 de juliol.

El vessant del festival ofereix una variada programació amb set espectacles. Les companyies de més renom inauguraran i clouran el PSD. El diumenge 15 de juliol presentem el solo Tots els noms de la companyia de dansa contemporània Mal Pelo, Premi Nacional de Dansa l’any 2009. I el divendres 20 de juliol clourà el PSD l’espectacle Cube de la companyia de hip hop Kulbik, guanyadors del concurs Tú sí que vales 2011.

Així mateix, el festival serveix tant d’escenari per a nous talents mitjançant la programació de companyies emergents, com de trampolí per a joves companyies de les formacions professionals de dansa. El dilluns 16 de juliol, la Cia. de dansa Laura Vilar estrena al Teatre La Gorga l’espectacle Tatlin’s Tower.

El dijous 19 CobosMika SEEDs, la formació professional de CobosMika company, presenta dues creacions de Jordi Cortés i Peter Mika, i dues creacions d’Iratxe Ansa i Miquel Barcelona el dimecres 18, nit compartida amb peces interpretades per alumnes professionals del Centre Cynthia Jouffre (França) o Iwanson (Alemanya), entre d’altres.

ACTE INAUGURAL
La inauguració oficial del PSD12 es portarà a terme el 14 de juliol, amb una cercavila participada a càrrec de Move4fun que s’iniciarà a les 19 h al passeig del Mar i que arribarà al moll vell.

Per als espectacles de pagament, s’han fet uns abonaments i descomptes especials. Tota la informació del “Palamós Sumer Dance” es pot consultar al web de l’Ajuntament de Palamós o al facebook www.facebook.com/PSD12.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp