La 4a edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” segueixen desenvolupant el seu ampli programa de propostes culinàries que tenen lloc a la vila durant aquest mes d’octubre, amb l’objectiu d’aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, i degustant els seus productes autòctons.
Tallers de cuina amb els restaurants, tavernes i pastisseries de la vila
Ahir dijous 8 d’octubre es va realitzar a l’Espai del Peix la primera de les tres sessions previstes en aquesta edició, dels tallers de cuina amb els restaurants, tavernes i pastisseries de la vila. Per a l’ocasió es va comptar amb la participació del restaurant Mas dels Arcs, les tavernes 4 Ruas i El Casino, i la pastisseria Can Joan.
Durant la realització d’aquest taller els cuiners i mestres pastissers d’aquests establiments van explicar al públic interessat els secrets d’alguns dels seus plats o receptes més populars, maridades amb vi de la bodega palamosina Bell-lloc. Una trentena de persones va seguir aquest primer taller, gratuït i obert a tothom, que tindrà dues sessions més amb nous protagonistes els dies 22 i 29 d’octubre.
Un ampli programa d’activitats
El programa d’activitats del “Palamós Gastronòmic” s’allarga durant tot el mes d’octubre i inclou també la realització de sopars als aparadors dels comerços de la vila, una mostra gastronòmica al carrer, el show cooking de cuina marinera, menús gastronòmics als restaurants del municipi, tasts de vins, el concurs “la tapa estrella” a les tavernes de Palamós, entre altres.
Master class de cuina amb xef estrella Michelin
Dins aquest extens calendari cal destacar que demà dissabte 10 d’octubre, el “Palamós Gastronòmic” tindrà un dels plats forts del seu programa amb la realització d’una master class de cuina del peix i tast de cervesa Damm a càrrec del xef, estrella Michelin, Quim Casellas (xef del restaurant Casamar de Llafranc, i de La Malcontenta, a Palamós).
Casellas aproparà els seus coneixements de cuina i les seves receptes més populars al públic en general, en una sessió que tindrà lloc a l’Espai del Peix a partir de les 18 h.
Per a poder assistir en aquesta master class cal fer reserva prèvia al Museu de la Pesca, telèfon 972 60 04 24. El cost de l’entrada és de 10 euros i les places són limitades.
“Palamós Gastronòmic”
L’organització d’aquestes jornades és a càrrec de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), la Cambra de Comerç de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (Fecotur), el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Mercat Municipal, la Confraria de Pescadors de Palamós, el Grup Andilana, el celler Bell-lloc, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.