Un estudi destaca que els creueristes que arriben a l’any al port de Palamós fan més de 5000 compres al comerç local

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós va realitzar durant la passada temporada (2011) de creuers turístics al port palamosí, un complert estudi de les compres que el passatge d’aquests vaixells realitza durant l’any al comerç local.

El resultat de l’estudi revela que els creueristes que van fer escala l’any passat a Palamós varen realitzar un total de 5.629 compres al comerç local. Aquest estudi es va duu a terme sobre una mostra de 20 vaixells, del total de 33 escales que es van fer al port de Palamós. Per companyies es concreta que els vaixells de la Thomson Dream són les que comptabilitzen més compres amb un total de 3.250; seguida de la Island Escape, amb 986; MSC Melody amb 817; i finalment la Thomson Destiny amb 576.

Per a poder realitzar aquest estudi es va demanar al comerç palamosí que utilitzés bosses amb els anagrames de les botigues per tal d’identificar la procedència de les compres que el passatge embarcava. El nombre de compres es varen comptabilitzar a la Terminal de Creuers del Port els dies d’escala entre les 11 i les 14 h del matí.

LA MEITAT DEL PASSATGE COMPRA A PALAMÓS
El percentatge de passatgers que fan al menys una compra a Palamós és, segons aquesta mostra, del 47%. L’estudi també concreta que els establiments que han adaptat els seus horaris i productes al client de creuer són els que presenten un elevat nombre de compres, principalment dels sectors marroquinaria i calçat i roba i complements.

Per sectors l’estudi revela que les compres més habituals són les de roba i complements, amb 1186 compres; tabacs amb 971; premsa 753 supermercats i alimentació amb 664; calçats 427; decoració i regals 369; i finalment joguines amb un total de 63 compres.

REUNIÓ DE TREBALL AMB EL SECTOR
Aquest estudi es va presentar ahir a la tarda per part de l’alcaldessa de Palamós al capdavant de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós, i en el decurs d’una reunió de treball amb una cinquantena de representants del sector comercial de la vila.

Durant aquesta trobada es van valorar aquestes dades així com les dinàmiques comercials que cal treballar per seguir millorant l’atenció al sector creuerista que arriba al municipi, treballant per a l’aplicació de noves dinàmiques comercials, com l’ampliació d’horaris, obrir els dies festius amb creuer a la vila, o bé potenciar el binomi comerç i gastronomia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat