Una delegació formada per quaranta-cinc alumnes del primer curs d’Economia d’ESADE (universitat Ramon Llull) va visitar ahir dijous 8 de novembre a la tarda el port pesquer de Palamós i de manera especial l’Espai del Peix, on varen tenir l’oportunitat d’apropar-se a la cultura gastronòmica marinera del municipi i al sector pesquer de la vila, en una activitat que va ser coordinada pel Museu de la Pesca.
Aquesta visita forma part d’una activitat acadèmica que realitzen aquests alumnes d’economia d’aquesta institució universitària independent, i en la qual s’estudien casos pràctics en sectors econòmics rellevants del país i en aquest cas fent una aproximació a l’activitat del sector pesquer.
APROXIMACIÓ AL SECTOR PESQUER CATALÀ DES DE PALAMÓS
L’estada al port pesquer de Palamós es va iniciar a la sala de conferències de la Casa del Mar, on el professor Joan Lluís Alegret, director del grup d’estudis Socials de la Pesca Marítima de la UdG i director de la Càtedra d’Estudis Marítims de Palamós, va presentar als joves estudiants d’ESADE la realitat econòmica que actualment viu la indústria pesquera dins el sector primari del país, així com els projectes i les propostes que es posen damunt la taula per incentivar aquesta activitat econòmica.
Posteriorment, els alumnes van visitar la subhasta del peix a la llotja del port palamosí acompanyats pel president de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges, que els va poder mostrar el procés de la venda i comercialització del producte pesquer local.
Finalment la delegació d’ESADE va visitar l’Espai del Peix, interessats en conèixer aquest equipament i la seva proposta cultural, pedagògica i gastronòmica com un clar exemple de nous recursos que possibiliten promoure i incentivar econòmicament el sector pesquer, i en el seu cas contribuint de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós, esdevenint un centre d’interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix.