El passat dimarts 14 de novembre l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós va posar en marxa la 4a edició del concurs de cuina per a joves, “Focs creuats!”.
Aquesta proposta, totalment gratuïta, té com a objectiu la realització d’una proposta lúdica i divertida, a la vegada que s’introdueix els joves al món de la cuina, aportant-los els coneixements bàsics per a poder elaborar una cuina senzilla, equilibrada i saludable.
El concurs és adreçat a nois i noies del municipi de 13 a 30 anys, que té lloc a l’Espai del Peix i que seguirà en dues sessions més coincidint amb els dimarts 21 i 28 de novembre, de 18 a 19:30 h.
Aquesta activitat està pensada per a equips de 3 o 4 joves que assessorats pel xef palamosí, Tomàs Brull, han de preparar-se per fer, amb producte de proximitat i de temporada, els millors entrants, un plat principal i postres.
Els concursants es trobaran durant les sessions del concurs, amb diverses proves que hauran de superar per a l’elaboració de les seves receptes. Coincidint amb l’inici de cada sessió el cuiner Tomàs Brull explica els passos a seguir i els fa una demostració “in situ” de les parts més complexes o tècniques.
Un cop feta l’explicació, cada equip troba una safata a la seva taula amb tots els ingredients i disposa dels fogons i les eines necessàries per elaborar la o les receptes del dia, que hauran de concloure amb els tres plats del menú.
“Focs creuats!” dona l’oportunitat de treballar el desenvolupament d’habilitats per l’autonomia i la independència dels i les joves, però també obre un ampli ventall de possibilitats per transmetre coneixements arrelats al territori.
Les propostes del xef que condueix el concurs són sempre a base de productes saludables i de proximitat i amb ingredients que es poden aconseguir a preus assequibles. Aquestes premisses obren la porta a poder parlar i promocionar entre el jovent, per exemple, les varietats de peix menys conegudes però d’una qualitat excel·lent.
El jurat d’aquest concurs està format, a cada sessió, per dos professionals diferents del sector de la restauració, que tindran en compte i puntuaran aspectes com: el valor estètic del plat, el gust, el treball en equip o la higiene.
L’equip guanyador de la quarta edició del concurs de cuina per a joves, “Focs creuats!”, tindrà com a premi una experiència gastronòmica en el restaurant de Palamós que triïn.