El municipi agermanat de l’Ametlla de Mar celebra avui els actes centrals amb motiu de les festes de la Candelera

Avui 2 de febrer és la Mare de Déu de la Candelera, i el municipi de l’Ametlla de Mar, agermanat amb Palamós, celebra l’acte central de la seva festa major, dedicada a la patrona, que es va iniciar el passat dimecres 31 de gener i finalitzarà diumenge vinent dia 4 de febrer.

La jornada inclou la benedicció de les candeles, l’ofrena floral a la verge, i la missa major, tres actes que tenen lloc al matí; i posteriorment a la tarda, la solemne processó.

A banda el programa també inclou, al migdia, el ball de la candela o la festa del vermut; i a la tarda, el partit amistós que disputen l’equip de veterans del Palamós Club de Futbol amb el de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l’Ametlla de Mar (SCER). Aquesta darrera proposta esportiva s’inclou dins les activitats d’agermanament establertes entre l’Ametlla de Mar i Palamós, on els dos ajuntaments fomenten la participació d’entitats locals dins el programa festiu de cada municipi.

Una representació municipal encapçalada per l’alcalde de Palamós, s’ha desplaçat al municipi agermanat, convidats per la corporació de l’Ametlla de Mar, per a ser presents en aquesta jornada festiva central de les festes de la Candelera.

A banda de l’alcalde, Lluís Puig, també hi participa el segon tinent d’alcalde, Raimon Trujillo; el regidor d’Agermanaments, Josep Santamaria; la regidora de Cultura, Núria Botellé; el regidor de Joventut, Eduard Riera; i la regidora d’Ensenyament, Blanca Suquet.

Agermanament entre l’Ametlla de Mar i Palamós

L’Ametlla de Mar i Palamós van acordar, l’any 2017, establir un pacte d’agermanament, mitjançant el qual es segellés la intensa i continua relació que els dos municipis litorals sempre han tingut i que s’ha basat en vincles familiars, culturals i socials.

La condició de viles costaneres amb una destacada activitat pesquera als respectius ports, va motivar que durant la primera meitat del segle XX fins als volts dels anys seixanta, diverses famílies de pescadors de l’Ametlla de Mar emigressin cap Palamós.

Aquesta comunitat ja ha superat en molts casos la quarta generació i actualment conforma bona part del sector pesquer palamosí. Són moltes les famílies de Palamós que tenen un vincle directe o indirecte amb l’Ametlla de Mar i el mateix passa a la inversa.

L’objectiu de l’agermanament entre els dos municipis és el de poder fomentar els contactes sovintejats, protagonitzats per la presència a les respectives viles i durant l’any de les entitats del municipi agermanat, potenciant d’aquesta manera el contacte entre el teixit social.

Prop de 50 anys dels primers contactes institucionals

La primera notícia dels contactes institucionals que posen de manifest els llaços d’amistat entre els municipis de Palamós i l’Ametlla de Mar, sorgeix a principis de l’any 1975, arran de l’atorgament del nom de Palamós a un carrer del municipi de l’Ametlla de Mar.

L’estiu de 1975 es materialitza la reciprocitat amb l’Ametlla, pel que fa a la denominació d’una via de Palamós amb el nom del municipi tarragoní. El Ple de l’Ajuntament de Palamós de 29 de juliol de 1975 acorda donar el nom d’Ametlla de Mar a la via pública que existeix entre la plaça de la Catifa i el far de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

26/07/2024

Relacionades per entitat