El proper dijous les Jornades d’Educació i Família, a Palamós, enceten una nova dècada

El pròxim dijous 13 de març, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós encetarà una nova dècada de les veteranes Jornades d’Educació i Família, que enguany arriben a l’onzena edició, i que són incloses dins el projecte Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi.

Aquesta activitat, que compta cada any amb gran èxit de públic assistent, té com a objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació dels fills, i són adreçades principalment als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

El públic ha triat els conferenciants de l’onzena edició
Amb motiu de la celebració l’any passat de la desena edició de les Jornades, l’organització va demanar al públic participant en les conferències realitzades que poguessin escollir, dins l’ampli llistat de conferenciants participants durant la primera dècada, tres noms de persones que per la raó que fos voldrien tornar a escoltar enguany, tot obrint la nova dècada de les Jornades.

Els noms triats per majoria van ser els del doctor en filosofia i teologia, Francesc Torralba; el del psicòleg, Ferran Salmurri; i el del filòsof i periodista, Carles Capdevila, els quals protagonitzaran les tres conferències programades. El calendari previst s’iniciarà el proper dijous, amb Francesc Torralba; seguint el dia 19 de març (F.Salmurri) i el 27 de març (C.Capdevila).Totes les conferències programades, totalment gratuïtes, tindran lloc al teatre auditori La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 21 h.

A banda, i com ja es va estrenar l’any passat, les Jornades incorporen la realització d’un taller per a orientar als pares sobre l’ús i configuració de les xarxes socials en general i sobre el Facebook de manera pràctica.

Aquest taller impartirà coneixements bàsics en conceptes com els de la creació d’un compte i perfil a Facebook; cercar, acceptar i demanar amistat, publicar entrades, compartir fotografies o crear àlbums. El taller sobre xarxes socials, amb inscripció totalment gratuïta, tindrà lloc el dimecres 19 de març, de 18 a 20 h, al Punt Jove de Palamós (c/Sta. Marta, 6).

“L’ús de les noves tecnologies. Educar el fill internauta”
El dijous 13 de març, s’iniciarà aquesta activitat amb la conferència “L’ús de les noves tecnologies. Educar el fill internauta” a càrrec de Francesc Torralba, doctor en filosofia i en teologia, autor de més de setanta llibres de filosofia i d’articles per a revistes especialitzades. Actualment, molt present en els mitjans de comunicació, és professor i director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada i imparteix cursos, entre altres, a la Universitat Ramon Llull.

La conferència de Francesc Torralba girarà entorn el fenomen de les noves tecnologies de la comunicació, fixant els criteris educatius que serveixin per garantir una educació integral i harmònica del jove i, sobretot, de les possibilitats que obren aquests nous mitjans en el desenvolupament de la seva intel•ligència, imaginació i creativitat.

“Com ajudar els fills a ser més feliços?”
Les conferències programades seguiran el dijous 20 de març i en aquest cas serà el torn per a Ferran Salmurri, psicòleg amb llarga experiència. És autor del “Programa d’educació emocional per a la prevenció i millora de la salut psicològica”. Des de fa anys exerceix com a psicòleg clínic a l’Hospital Clínic i Universitari de Barcelona.

A partir d’una sèrie de preguntes i reflexions Salmurri exposarà la seva conferència “Com ajudar els fills a ser més feliços?”: què és la felicitat? en què consisteix? com s’aprèn?. Tot això per ensenyar a pensar, a parlar i a dirigir la pròpia vida; ajudant els fills a millorar la seva constància en l’esforç, i coneixent les seves necessitats emocionals.

“Educar és possible”
La darrera de les conferències programades serà la titulada “Educar és possible” que es durà a terme el dijous 27 de març i serà a càrrec del filòsof i periodista, Carles Capdevila, actualment director del diari Ara, i col•laborador en diversos mitjans de comunicació.

Durant la seva conferència Carles Capdevila, i arran de la seva experiència com a pare de quatre fills, analitzarà les obsessions i les dèries dels pares, i la seva relació amb l’escola. Mitjançant aquestes reflexions Capdevila fa una crida a la necessitat de posar sentit de l’humor a cada etapa, tot demostrant que educar és possible.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat