L’Ajuntament de Palamós ha homenatjat els tres membres del Club Alpí Palamós, integrants de l’expedició al cim del Ama Dablam, de 6.856 metres, situat a la serralada de l’Himàlaia.
Es tracta concretament de Jesús Correa, Violeta León i Lluís Martí que a principis del passat mes d’octubre van iniciar aquesta expedició, que després d’un procés d’aclimatació a aquesta zona del Nepal, va culminar amb èxit el divendres 28 d’octubre.
L’homenatge va tenir lloc ahir dijous, a les 20 h, a l’Ajuntament de Palamós, i va consistir en la recepció dels muntanyencs i el lliurament de plaques commemoratives. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Palamós, i va comptar amb la presència dels regidors d’Esports i Joventut, el president del Club Alpí Palamós, així com de diversos membres d’aquesta entitat i de familiars dels tres homenatjats.
L’alcalde va felicitar als muntanyencs i va encoratjar l’entitat palamosina ha seguir treballant des de la base per fomentar l’activitat de muntanya i els valors de l’alpinisme entre la societat local. Els tres expedicionaris a l’Ama Dablam van agrair l’homenatge i el suport que l’Ajuntament ha donat a aquest projecte, un agraïment que van fer extensiu a les empreses i persones que hi han col•laborat per fer possible fer aquest cim.
En el procés d’aclimatació l’expedició del Club Alpí Palamós va aconseguir realitzar dos cims abans de conquerir el pic l’Ama Dablam, van ser concretament Gokyo Ri, de 5.360 metres, i el Lobuche East, de 6.119 metres.
El primer membre de l’expedició ha fer el cim va ser Lluís Martí, seguit de Violeta León i el sherpa que l’acompanyava. El tercer integrant de la cordada del Club Alpí, Jesús Correa, va haver d’abandonar per un problema tècnic quan durant l’ascens va perdre un crampó.
El Club Alpí Palamós
Durant l’acte d’ahir l’alcalde de Palamós també va agrair la tasca del Club Alpí Palamós, al president del qual li fa entrega d’una placa commemorativa de la gesta dels tres muntanyencs. El Club Alpí Palamós és una associació excursionista del municipi que té com a objectiu donar a conèixer i apropar la muntanya i el patrimoni natural als seus associats.
Amb aquest interès i durant els seus 26 anys d’història, l’entitat ha realitzat activitats relacionades directament amb la muntanya, l’excursionisme i el medi ambient de les quals es destaca l’organització dels Itineraris Megalítics a les Gavarres i l’Ardenya, el Curs d’Iniciació a l’Escalada, les Jornades de Muntanya i Natura, la creació de la popular Marxa dels Traginers o bé les diverses campanyes per la recuperació del Castell de Vila-romà. També es destaquen les desenes de xerrades, conferències o exposicions; o bé les sortides, rutes i curses de muntanya realitzades durant tots aquests anys.
Les sortides a muntanya del Club Alpí Palamós s’han desenvolupat fonamentalment pel Pirineu, però també a diferents zones muntanyenques estatals (Picos de Europa, Galícia, Sierra Nevada, Pirineu Aragonès, Navarrès, Teide) i en els principals massissos del món com els Alps, els Andes o l’Himàlaia.
Diumenge, 13a Marxa dels Traginers
El proper diumenge 13 de novembre, a partir de les 8 h del matí, tindrà lloc una de les propostes tradicionals del calendari d’activitats que organitza durant l’any el Club Alpí Palamós. Es tracta concretament de la Marxa dels Traginers que enguany arriba a la seva 13a edició.
Com cada any la marxa proposa dos recorreguts diferenciats d’uns 8 i 18 quilòmetres respectivament (aquesta darrera també enguany amb la modalitat de competició), amb sortida i arribada a la finca municipal de Can Pere Tià (ubicada al camí d’accés a la vall de Bell-lloc).
Les persones interessades a poder participar en la Marxa dels Traginers podran fer les inscripcions el mateix diumenge abans de les 8 h del matí. El preu d’inscripció és de 7€ anticipada https://www.inscripcions.cat/traginers2016/formulari_inscripcio (per als participants federats FEEC/FEDME) i de 9 € per als no federats.
Si les inscripcions es fan el mateix dia, el preu s’apuja un euro en tots dos casos. Aquesta inscripció inclou: l’assegurança (per als no federats), l’avituallament durant el recorregut, esmorzar un cop s’arribi a la finca municipal de Can Pere Tià, i l’obsequi de participació.