L’Ajuntament de Palamós vol aprovar, a principis del proper any 2014, el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES)

En l’actualitat l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós està ultimant la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) que, en base al el Pacte d’alcaldes, té com a objectiu reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de l’any 2005 al 2020, i alhora reduir el consum energètic al municipi.

La redacció del Pla ha tingut una durada aproximada d’uns quatre mesos, en el qual tècnics de l’Àrea municipal de Medi Ambient i de l’empresa que redacta aquest projecte han valorat aquelles accions generals que calia incloure en aquest document. Amb l’interès de poder aprovar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible a principis del proper any 2014, l’Ajuntament de Palamós obre a la ciutadania la possibilitat de poder participar-hi, coneixent el seu contingut i aportant totes aquelles propostes que permetin seguir millorant la seva redacció.

Participació ciutadana al PAES
Amb aquest objectiu demà dimecres dia 11 de desembre, a les 19 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” (parc dels Països Catalans), tindrà lloc un taller de participació adreçat a totes les entitats locals i als particulars del municipi que es vulguin implicar en el procés de desenvolupament del PAES, coneixent el seu contingut i aportant propostes que permetin seguir millorant la seva redacció.

Les persones interessades en poder participar d’aquesta activitat cal que confirmin la seva assistència al telèfon 972 27 72 00 o bé al correu electrònic: mediambient@palamos.cat

El Pla d’Acció d’Energia Sostenible
El 27 de novembre de 2012 Palamós va passar a formar part dels més de 4.800 municipis europeus i dels 193 municipis de la província de Girona que van signar el Pacte d’alcaldes, una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA (Consell d’iniciatives locals pel Medi Ambient).

El PAES esdevé doncs el full de ruta per fixar el calendari i les accions que en aquest sentit caldrà dur a terme durant els propers anys a Palamós.

Les accions que es recullen en aquest document es basa tant en les actuacions produïdes des de l’Ajuntament, com en les activitats econòmiques del municipi, i també en els consums energètics que genera la ciutadania en la seva vida quotidiana i en les seves llars.

El treball centra els seus esforços principalment en millorar l’eficiència energètica dels edificis, l’enllumenat públic i la producció d’energia renovable al municipi, així com en les actuacions concretes per a disminuir el consum de combustibles associats al transport i la mobilitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat