En l’actualitat l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós està ultimant la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) que, en base al el Pacte d’alcaldes, té com a objectiu reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de l’any 2005 al 2020, i alhora reduir el consum energètic al municipi.
La redacció del Pla ha tingut una durada aproximada d’uns quatre mesos, en el qual tècnics de l’Àrea municipal de Medi Ambient i de l’empresa que redacta aquest projecte han valorat aquelles accions generals que calia incloure en aquest document. Amb l’interès de poder aprovar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible a principis del proper any 2014, l’Ajuntament de Palamós obre a la ciutadania la possibilitat de poder participar-hi, coneixent el seu contingut i aportant totes aquelles propostes que permetin seguir millorant la seva redacció.
Participació ciutadana al PAES
Amb aquest objectiu demà dimecres dia 11 de desembre, a les 19 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” (parc dels Països Catalans), tindrà lloc un taller de participació adreçat a totes les entitats locals i als particulars del municipi que es vulguin implicar en el procés de desenvolupament del PAES, coneixent el seu contingut i aportant propostes que permetin seguir millorant la seva redacció.
Les persones interessades en poder participar d’aquesta activitat cal que confirmin la seva assistència al telèfon 972 27 72 00 o bé al correu electrònic: mediambient@palamos.cat
El Pla d’Acció d’Energia Sostenible
El 27 de novembre de 2012 Palamós va passar a formar part dels més de 4.800 municipis europeus i dels 193 municipis de la província de Girona que van signar el Pacte d’alcaldes, una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA (Consell d’iniciatives locals pel Medi Ambient).
El PAES esdevé doncs el full de ruta per fixar el calendari i les accions que en aquest sentit caldrà dur a terme durant els propers anys a Palamós.
Les accions que es recullen en aquest document es basa tant en les actuacions produïdes des de l’Ajuntament, com en les activitats econòmiques del municipi, i també en els consums energètics que genera la ciutadania en la seva vida quotidiana i en les seves llars.
El treball centra els seus esforços principalment en millorar l’eficiència energètica dels edificis, l’enllumenat públic i la producció d’energia renovable al municipi, així com en les actuacions concretes per a disminuir el consum de combustibles associats al transport i la mobilitat.