L’equip OceanCats guanya la Talisker Whisky Atlantic Challenge, aconseguint el repte de creuar l’oceà Atlàntic a rem

Aquesta matinada l’equip OceanCats, amb seu a Palamós, han aconseguit completar i guanyar la Talisker Whisky Atlantic Challenge, la travessa a rem de l’oceà Atlàntic, després de 31 dies de competició i superant tots els reptes que suposa una prova tan exigent com aquesta.

Es tracta d’un recorregut de 5.000 quilòmetres (2.700 milles nàutiques), la distància que separa l’illa de l’Antigua del port de San Sebastián de la Gomera (Canàries), d’on va sortir aquesta prova nàutica.

A banda d’aconseguir el repte majúscul de travessar l’Atlàntic a rem, els OceanCats s’han convertit en el primer equip espanyol que guanya aquesta exigent prova, que en aquesta edició compta amb un total de 43 tripulacions (128 remers), de 17 països, on els remers catalans han estat els únics representants d’Espanya.

L’equip de rem OceanCats està format per quatre integrants, Sergi Franch, Quim Planells, Juamba Romero, i el palamosí Martí Ramírez, que és previst que retornin a Catalunya el proper dimarts 17 de gener.

L’embarcació que han utilitzat per aconseguir fer la travessa i finalment guanyar-la, és la Jasmine II, que té una eslora d’uns set metres i una mànega de dos, està dotada amb cabina a proa i a popa on s’ubiquen els habitacles de la tripulació i la instrumentació electrònica de l’embarcació, amb GPS o ràdio, que reben el subministrament d’energia mitjançant plaques solars.

El repte esportiu que ha assolit l’equip OceanCats conclou un projecte iniciat fa quatre anys, quan aquesta entitat esportiva amb seu a Palamós, va començar a treballar per recollir el finançament necessari per fer-lo possible, alhora que fomentava a conscienciació ciutadana sobre la problemàtica que pateixen els mars i oceans per l’excés de productes d’origen plàstic.

Per la consecució d’aquest objectiu l’equip ha realitzat xerrades divulgatives en escoles i centres que treballen amb discapacitació intel·lectual, i reptes esportius “extrems”, com el de batre el rècord mundial de rem en banc fix en 24 hores, aconseguit per aquest equip durant la realització del festival marítim Palamós Terra de Mar 2021.

A banda també les travessies a rem de llarga distància com la que va unir Palamós amb el municipi agermanat de l’Ametlla de Mar, Tossa de Mar amb l’illa de Mallorca, o l’Escala i el Cap de Creus.

Durant aquestes navegacions l’equip palamosí va dur a terme mostrejos científics de microplàstics, que posteriorment van ser analitzats per tal de determinar-ne la forma, color i abundància d’aquests elements contaminants en aquest àmbit del litoral català, amb la finalitat de poder posar solució al problema en origen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat