Les activitats ambientals d’estiu proposen enguany connectar amb la natura i descobrir racons amb encant

Aquest mes de juliol l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals que fomenta el municipi.

Sota el nom “Aquest estiu…connectem amb la natura i descobrim racons amb encant”, la proposta permet als seus participants conèixer de prop i de manera activa, alguns dels valors mediambientals de Palamós, amb un calendari de propostes que s’allargaran fins a final d’agost.

El programa d’activitats es va iniciar dimarts passat amb una primera descoberta dels boscos marins de Cala Estreta, on té un rellevant protagonisme l’alga Cystoceira Crinita. Una proposta que es tornarà a repetir el 10 d’agost i que compta amb la participació de representants de l’equip científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i de la Universitat de Girona. L’alga Cystoceira Crinita es troba en aigües de molt bona qualitat, com és a Cala Estreta. Al litoral català es pot observar en molt pocs altres llocs i la seva presència i evolució és d’interès científic i se’n realitza un seguiment.

Demà dimarts, 20 de juliol, a les 20 h, serà el torn per conèixer “contes i llegendes de terror, a la Font de la Bell-lloc”, on els integrants de la companyia La Minúscula explicaran, de manera teatralitzada, algun dels passatges més atemoridors vinculats a la Vall de la Bell-lloc.

La setmana vinent la programació d’activitats continuarà vinculada a la Vall de Bell-lloc i el dimarts 27 de juliol es programarà, en aquest àmbit natural, una sessió de capvespre per tal de connectar amb la natura mitjançant la realització de ioga.

El dia 3 d’agost tindrà lloc un nou recorregut dels anomenats “itineraris guiats d’snorkel pel litoral”, mitjançant el qual i amb la participació de biòleg marí, Boris Weiztmann, els participants recorreran un part del litoral local per descobrir les característiques i el paisatge submarí més proper a la platja. Aquesta activitat ja es va realitzar amb una primera sessió el passat dijous 15 de juliol, i es repetirà en una tercera ocasió el 24 d’agost.

Totes les activitats són adreçades a un públic familiar i amb un destacat vessant didàctic com és el cas del taller de descoberta de l’alga Alexandrium Taylori que cada estiu és present a la platja de La Fosca, coincidint amb el període de més calor. Amb Esther Garcés, científica de l’Institut de Ciències del Mar, el públic participant coneixerà com és i com viu aquesta alga, característica d’aquest àmbit litoral local. Aquest taller tindrà lloc el 5 d’agost, a les 17 h.

El programa “Aquest estiu…connectem amb la natura i descobrim racons amb encant” seguirà el 12 d’agost amb una activitat d’observació dels Perseids (pluja d’estels) les populars llàgrimes de Sant Llorenç, que tindrà lloc al voltant de la finca municipal de Can Pere Tià i que comptarà amb la participació de representants de l’Associació Astronòmica de Girona.

La proposta d’activitats també inclourà, el 18 d’agost, una ruta en bicicleta pel paratge de Castell, amb un itinerari que sortirà de Sant Joan i arribarà fins a la platja de Castell, on s’explicarà la transformació del paisatge i la interacció amb la natura que ha tingut el municipi amb aquest paratge.

Inscripció prèvia
Totes les activitats incloses en aquest programa són gratuïtes. Tot i això per a poder participar-hi, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades.

La reserva de places es pot fer omplint el formulari que es pot descarregar a l’apartat de l’Àrea de Medi Ambient el web municipal: www.palamos.cat Cal destacar que algunes d’aquestes activitats poden tenir places exhaurides, a causa de la limitació d’aforaments que s’estableixen actualment per evitar contagis de Covid-19.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat