L’escenari de La Gorga acull demà el talent artístic de Palamós amb objectius solidaris

El grup de teatre infantil palamosí Els Cosinets, amb la col•laboració de l’Àrea municipal de Cultura, presenta demà dissabte 26 de novembre, al teatre La Gorga, la 9a edició del festival d’arts escèniques “La nit del talent”.

Aquesta proposta cultural i festiva que s’iniciarà a les 20.30 h, farà protagonistes a palamosins i palamosines, joves i grans, alguns d’ells amateurs en el camp artístic, que damunt l’escenari podran demostrar el seu talent, tant en el camp de la música, la dansa, el cant o la màgia, amb l’objectiu solidari de poder destinar el benefici econòmic que se n’obtingui a l’Associació Fira Nadalenca de Palamós, que ho aportarà a entitats de la comarca que gestionen projectes per a persones discapacitades psíquiques.

Els artistes que actuaran enguany a la “La nit del talent” formen part l’escola de dansa La Fàbrica, el Petit Grup vocal de l’Aula Musical, així com la participació individual de Conrad Massaguer, Carlos Ribas, Erïc Ostwald; o els duets de Carles&Elisabet o bé de Floris Kosters i Anna Kariakina. El preu de les localitats per a poder assistir a la “La nit del talent” és de 8 €.

I els dies 17 i 18 de desembre, teatre
L’activitat solidària dels Cosinets, no s’acabarà aquí, i tot ja és a punt per a la representació, els dies 17 i 18 de desembre a La Gorga, de la darrera producció d’aquest grup de teatre infantil palamosí, que enguany celebra el seu 13è aniversari d’ençà de la seva creació.

Un període en el qual aquest grup de joves actors i actrius palamosins han participat cada any amb el seu treball escènic a poder recaptar fons solidaris per a la Fira Nadalenca que els destina a les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca. La proposta teatral d’enguany duu com a títol “Amics o Animals”, mitjançant el qual s’aprofundeix en les relacions entre les persones, i més concretament entre el col•lectiu de gent jove.

Les representacions previstes d’aquesta obra, que comptarà amb la participació d’una desena de joves actors i actrius, tindran lloc al teatre La Gorga el dissabte 17 de desembre a partir de les 20.30 h; i el diumenge 18 de desembre a les 18 h. El preu de les localitats per a poder assistir a la representació de l’obra “Amics o Animals”, serà de 5 euros.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra de diners resultant d’aquestes activitats juntament amb els recollits amb la realització de la tradicional Fira de productes nadalencs del diumenge dia 18 de desembre al carrer Major, l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup Els Cosinets la destinaran enguany a tres projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà, que gestionen les entitats AFATRAM (Associació de Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana), l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS i la Fundació VIMAR.

L’Associació AFATRAM presenta el projecte destinat al foment de l’activitat física dels usuaris i treballadors del Centre Ocupacional Tramuntana. Amb aquest objectiu planteja la contractació d’un/a tècnic esportiu que pugui dirigir aquesta activitat, així com l’adquisició del material necessari per a la realització de les sessions.

Un gran nombre de persones amb discapacitat intel•lectual presenten un baix nivell de forma física, problemes psicomotrius i patologies físiques associades a les quals cal donar resposta. Mitjançant aquest projecte es pretén millorar la qualitat de vida dels usuaris del Centre Tramuntana aportant, per part de l’esport adaptat i la psicomotricitat, un major benestar físic i emocional, la qual cosa permetrà un millor desenvolupament personal. Cal tenir en compte també el procés d’envelliment dels usuaris del Centre Tramuntana que fa cada cop més necessària la realització d’una activitat física supervisada per un professional especialitzat.

El projecte de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS també fa protagonista l’esport amb una proposta que vol despertar la motivació dels alumnes del centre a la pràctica regular d’activitat física. El projecte requereix la contractació d’un/a professional que realitzi amb els alumnes aquesta activitat extraescolar.

Aquesta iniciativa està estructurada per blocs amb la voluntat de treballar totes les dimensions de l’infant: condicionals, cognitives, socioafectives i motrius. L’objectiu del projecte és el de poder oferir una activitat flexible que s’adapti als diferents perfils de discapacitat, concebent l’esport adaptat i l’activitat física com una eina per afavorir el desenvolupament integral del nen.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat porta el nom de “Di-Move” mitjançant el qual es fomenta la dansa i el moviment per a persones amb necessitats educatives especials, com a eina per l’exploració del moviment personal i la creació coreogràfica entenent-la com un potencial per a la millora del benestar i per a la creació artística.

La base de treball és la dansa contemporània mitjançant una metodologia específica aplicada per ballarins professionals contractats que permet a les persones participar de les sessions activament segons els seus interessos i les seves necessitats. Els objectius principals del projecte són, d’una banda, oferir a les persones participants un espai de dansa i moviment on desenvolupar el potencial creatiu i el benestar personal, i de l’altra, fomentar la seva participació en diferents propostes de dansa de manera inclusiva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

26/07/2024

Relacionades per entitat