Més de 700 alumnes de les escoles d’infantil i primària de Palamós participen a la Festa de l’Arbre

Avui divendres 23 de març, de 10 a 12 h, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, amb la col•laboració de la Brigada municipal d’Obres, ha dut a terme una nova edició de La Festa de l’Arbre. L’objectiu d’aquesta activitat és conscienciar els més joves de la importància dels valors mediambientals, amb l’element destacat de la plantada d’arbres.

La Festa de l’Arbre ha comptat amb la participació d’uns 700 nens i nenes del municipi, alumnes de P-5, 1r i 2n de totes les escoles de primària de Palamós (Vila-romà, Ruiz Giménez, Vedruna, La Salle i l’escola d’educació especial Els Àngels) i també dels alumnes de P-2 de les llars d’infants (Petit Món i L’Estel de Mossèn Gumersind).

Els espais escollits enguany per a la realització de la festa, han estat les places públiques del carrer d’Enric Vincke i situades entre els encreuaments amb els carres de Santa Bàrbara i Sant Antoni.

PLAÇA “SITAP”
Una de les places on s’ha dut a terme l’activitat és la coneguda amb el nom de Sitap (originalment Montaner) ja que durant molts anys s’hi havia ubicat una fàbrica de taps de suro anomenada així i sense activitat industrial en els darrers anys.

Un cop enderrocat l’edifici de la fàbrica per a l’execució d’un projecte urbanístic, el municipi va recuperar una part d’aquest gran solar que ha convertit en aquesta nova plaça pública. Les obres que van finalitzar a principis d’aquest any han donat com a resultat una plaça de 1.200 m2 amb un espai central realitzat en sauló i una gran vorera perimetral on s’ubiquen fanals, bancs, així com una zona per a contenidors soterrats.

En aquesta plaça i la situada just en front, els joves escolars acompanyats pels seus professors i els responsables de l’Àrea de Medi Ambient, han plantat per grups una vintena d’arbres, concretament tipuanes i xicrandes.

Cal destacar la ubicació en els parterres de les places on s’han plantat els arbres, d’un sistema de reg que permet una distribució de l’aigua d’una forma més eficaç per a la planta, ja que a diferència dels tradicionals gota a gota situat molt en superfície, aquest es troba totalment enterrat i distribueix el reg just des de sota la zona d’arrels de l’arbre.

TALLERS MEDIAMBIENTALS
Durant aquestes darreres setmanes tècnics de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós han realitzat tallers mediambientals a les escoles mitjançant els quals s’ha complementat pedagògicament l’acte de la Festa de l’Arbre.

Mitjançant aquests tallers s’ha distribuït als alumnes les fitxes descriptives dels arbres protagonistes de la festa, on s’especifiquen les característiques i propietats d’aquestes espècies i es destaca la importància dels arbres i les seves utilitats. Amb els alumnes de 1r, s’ha realitzat un taller de germinació i plantació de llavors.

La Festa de l’Arbre d’avui divendres, ha estat amenitzada pel grup d’animació infantil “Jordi Tonietti”.

PROGRAMA D’ACTIVITATS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL
La Festa de l’Arbre forma part del programa d’activitats d’educació ambiental que durant l’any realitza l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós.

Aquestes activitats adreçades bàsicament als joves escolars del municipi es basen principalment en xerrades i tallers d’educació ambiental, amb l’elaboració de làmines i fitxes que possibiliten, de manera molt gràfica, apropar a cada alumne a les necessitats mediambientals del seu entorn.

A banda cal destacar també el programa “Fem Arrels”, que coordinen conjuntament les àrees de Cultura-Patrimoni i Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, amb el qual els alumnes de les escoles de la vila i mitjançant recorreguts guiats per diferents zones, descobreixen els valors culturals i mediambientals del municipi.

En l’apartat de natura d’aquesta activitat pedagògica els alumnes visiten els principals espais naturals de Palamós, on poden conèixer la diversitat natural del seu entorn i la seva importància en el medi natural.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

26/07/2024

Relacionades per entitat