Les Barques del Peix, del Museu de la Pesca, incorporen elements d’accessibilitat per a adaptar la visita als col·lectius amb discapacitats sensorials

3025 1

Les accions realitzades es basen en la incorporació de plafons en braille que mitjançant el tacte permet saber quin és el perfil i l’equipament que tenen les dues embarcacions. També etiquetes en sistema de lectura tàctil per a la identificació d’espais i elements de les barques, la sonorització de les diverses dependències per a una experiència immersiva, o bé la subtitulació de l’audiovisual en idiomes i en llenguatge de signes, per als col·lectius que ho requereixin. El projecte també ha inclòs l’arranjament dels interiors, la implementació de nous equipaments tècnics i la millora de la museografia, mitjançant els quals es permet oferir una imatge realista, moderna, efectiva i pràctica de les embarcacions per a una més profunda comprensió del seu significat i de l’ofici de pescar. La barca d’arrossegament Gacela i la teranyina Estrella Polar, formen la mostra flotant visitable que ofereix, a peu del port de Palamós, el Museu de la Pesca i que complementa la seva exposició permanent. Durant l’any 2022, un total de 4.500 persones han visitat aquestes embarcacions, que esdevenen eina pedagògica i cultural per donar a conèixer el dia a dia del món pesquer.

El Museu de la Pesca inicia una nova edició de l’activitat “Imatges que fan parlar”

Divendres vinent, 7 d’octubre, s’obrirà la nova edició d’aquesta activitat amb una sessió dedicada a parlar dels “Joves a Palamós a la dècada dels 70. Records de joventut en un poble de la costa”. En total es projectaran unes cinquanta imatges mitjançant les quals es recordarà com es divertien els joves palamosins a finals dels anys 60 i principis dels 70, fent protagonistes a les passejades pel poble, els balls, el carnaval, les fires, o les jornades a la platja. “Imatges que fan parlar” comptarà en l’edició d’enguany amb un total de tres sessions. Aquesta activitat permet, mitjançant el record i les aportacions de la gent, augmentar la informació generada per l’ampli fons fotogràfic del museu palamosí.