La 31a edició de la Mostra de Teatre tornarà a omplir, d’infants i joves, l’escenari de La Gorga

2011 Aixo es infernal 13

Dissabte vinent 22 d’abril s’iniciarà aquesta veterana activitat escènica, amb les primeres representacions. La Mostra de Teatre és organitzada conjuntament per Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, amb l’objectiu potenciar l’activitat teatral entre els més joves. La Mostra Infantil comptarà enguany amb les representacions que realitzaran un total d’11 grups i prop de tres-cents participants d’entre 6 i 12 anys. En el cas de la Mostra de Teatre Juvenil, seran 7 grups i cent vint participants d’entre 13 i 18 anys.

La formació palamosina Gespa Teatre ha estat seleccionada per actuar a la VII Mostra de teatre amateur a Madrid

L’obra escollida per a aquesta representació és “l’Últim Avís”, que La Gespa va estrenar a Palamós a finals de l’any passat. L’actuació es durà a terme el dissabte 20 de maig, a les 19 h, al teatre Santiago Rossinyol, de Madrid. Actualment, La Gespa està fent rodar l’obra “l’Últim Avís” i ja es tenen programades representacions a la Sala La Planeta, de Girona; o a Figueres. Aquesta serà la primera representació que Gespa Teatre, amb prop de 60 anys d’història, durà a terme a la capital de l’Estat.

El Teatre La Gorga programa el concert de la cantant senegalesa Mariaa Siga, en la commemoració al municipi del Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents

El concert tindrà lloc el dissabte vinent a partir de les 19:30 h, i les entrades es poden adquirir al web: lagorga.cat. Mariaa Siga presentarà el disc “Asekaw”, que vol dir dona amb llengua diola. El projecte artístic d’aquesta cantant senegalesa compta amb el suport del African Culture Fund (ACF), i la seva música esdevé un missatge poderós i referent per als joves africans. Avui, 24 de gener, se celebra el Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents, amb l’objectiu de promoure les nombroses i vibrants cultures del continent africà i de les diàspores africanes arreu del món. Aquesta commemoració al municipi posa en valor i contribueix a donar a conèixer i reconèixer aquesta diversitat cultural, que a Palamós es fomenta durant tot l’any des de l’Associació Sociocultural Africana, formada per una cinquantena de persones de diversos països de l’Àfrica Sud-sahariana.

En marxa la 25a edició de la campanya d’arts escèniques i música per a escolars, que té lloc al Teatre La Gorga

Aquest mes de novembre es porta a terme la primera sessió de la campanya dedicada al teatre de text. Els nens i les nenes dels centres escolars d’Infantil i Primària de Palamós i de l’Escola de Vall-llobrega, uns 1700 en total, prenen part d’aquesta primera sessió. Les funcions s’estan portant a terme des del dimarts dia 8 i se succeiran fins al dimecres dia 23 amb una programació de cinc espectacles pensats especialment per als diferents nivells. La programació continuarà el mes de gener que es portaran a terme les funcions de dansa i arts en moviment i el mes de maig els espectacles de música en viu.

El festival ONA~DANCE presenta una desena d’espectacles de dansa per aquesta tardor

De l’1 d’octubre al 16 de desembre es desplegarà la programació d’espectacles de dansa professional on s’hi representen les arts del moviment de més actualitat i per a tots els públics. Gran part de les coreografies que s’inclouen en el festival es representaran al Teatre La Gorga amb reserva prèvia d’entrada. El programa s’encetarà dissabte vinent, 1 d’octubre a les 20.30 h, amb la proposta ‘Echoes’ de la Cia. Moveo, a plaça Catalunya.