El reconegut xef català, Albert Sastregener, propietari del restaurant Bo.TiC de Corçà, ha estat distingit amb el guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós per la seva tasca de promoció i difusió de les qualitats del producte. Una tasca desenvolupada al llarg de la seva destacada trajectòria professional.
L’atorgament del guardó es va realitzar ahir al vespre a l’Espai del Peix de la mà de l’alcalde i el patró major de Palamós i amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós i que es divideixen en barques de pesca del port de Palamós, de restaurants i tavernes, i de distribuïdors peixaters, a banda del Mercat del Peix i de l’Espai del Peix.
Satregener, amb una estrella Michelin des del 2010, ha rebut el reconeixement de mans de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig i del patró major de la confraria de la vila, Toni Albalat.
Cal recordar que els germans Roca, del Celler de Can Roca, els xefs Nandu Jubany i Quim Casellas, tots també amb estrella Michelin, van rebre també el reconeixement com ambaixadors de la Gamba de Palamós el 2014, 2015 i 2016, respectivament.
Aquest acte esdevé la proposta prèvia de la 4a edició de la Fira de la Gamba de Palamós que es celebrarà aquest dissabte,10 de juny, durant tot el dia a la llotja del port pesquer palamosí.
La fira té l’objectiu promoure el coneixement del producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar-la i, sobretot, fomentar la seva qualitat certificada mitjançant la marca. Un segell de qualitat que garanteix la protecció de l’espècie i caladors; assegura el compromís amb els pescadors, peixaters i restauradors; manté l’excel•lència del producte; i, finalment, garanteix la frescor, el sabor i l’origen.
Precisament dos dels més recents ambaixadors de la gamba de Palamós, Albert Sastregener i Quim Casellas realitzaran durant la fira diverses demostracions de cuina en directe acompanyats pel cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué.
La Fira de la Gamba de Palamós compta amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats a comercialitzar-la.
Durant aquesta mostra, de caràcter monotemàtic, es podran fer degustacions elaborades amb gamba de nou establiments participants (entre restaurants i tavernes), que es complementaran amb visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós, entre d’altres. També es podrà tastar el producte estrella de la jornada: la gamba de Palamós, que cuinaran membres de la Confraria de Pescadors de Palamós.
A banda, també s’oferirà una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi.