Ahir dimarts (20/12/16) l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Emili Colls, van lliurar el diploma acreditatiu del primer Premi del Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella” als propietaris de la taverna palamosina Norai, Miquel i Guillem Roma, ubicada en ple barri vell de la vila, concretament a la plaça Murada.
Una oferta variada amb 13 tapes i pinxos a concurs
El Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella” esdevé, cada any, una de les propostes destacades de les jornades “Palamós Gastronòmic”.
En aquesta edició un total de 13 tavernes participants van proposar un pinxo i/o tapa original de creació pròpia per a participar en el concurs. Cada proposta es presentava a la taverna corresponent i el públic participant podia puntuar-la a la plana web del Palamós Gastronòmic.
Primer premi per al “Pinxo de pop i gamba”
En total prop de 480 persones van participar d’aquesta votació que puntuava les 13 propostes presentades, destacant com a guanyadora la tapa de la taverna Norai, elaborada amb una base de pop i gamba. En l’acte de lliurament del Premi del Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”que es va realitzar ahir dimarts a la taverna Norai, també es van atorgar els respectius diplomes a les dues tavernes finalistes d’aquest concurs.
Per un costat la primera finalista, concretament la taverna La Notaria amb la tapa “Berlina de cruixent de calamar en la seva tinta”; i la segona finalista la taverna Macabeu amb la tapa elaborada amb “hamburguesa de bruneta del Pirineu amb parmentier de tòfona”.
Palamós Gastronòmic-2016
Les cinquenes jornades “Palamós Gastronòmic” organitzades el passat mes d’octubre, va comptar amb gran èxit de públic i activitats, i amb una valoració molt positiva d’organitzadors, sector restaurador i turístic de la vila i dels participants a les diverses propostes plantejades.
Les jornades “Palamós Gastronòmic” permeten posar a l’abast de tothom la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els millors professionals dels fogons.
Les activitats incloses al seu programa són dirigides tant als professionals de la restauració com al públic en general i entre les seves propostes es destaca: la Mostra gastronòmica al carrer; els tallers de cuina amb els restaurants, tavernes i pastisseries de Palamós; menús gastronòmics als restaurants del municipi; tallers de la cuina del peix per a famílies; els sopars servits als aparadors dels comerços; tasts de vins, o bé el concurs “la tapa Estrella” a les tavernes de Palamós.
L’organització d’aquestes jornades és a càrrec de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Palamós i compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), l’Associació empresarial i de comerç Fecotur, el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.