Més de 40 persones participen en les sessions de formació en coneixement de la societat catalana, que Palamós adreça a les persones immigrades residents al municipi

El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, va iniciar ahir dilluns 14 de novembre, la primera de les quatre sessions formatives de l’anomenat Mòdul C, que s’organitzen aquests dies sobre el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, que són adreçades a les persones immigrades residents al municipi que, per diverses raons, desconeixen els mecanismes de funcionament de la societat catalana.

Un total de 45 persones participen en la nova edició d’aquesta activitat informativa i formativa gratuïta, que a Palamós es realitza periòdicament (dues vegades a l’any).

La formació que s’imparteix ara es basa en la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, que defineix una xarxa i circuits d’acollida per afavorir l’autonomia de les persones i facilitar la convivència, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Aquesta formació s’estructura en quatre blocs: Els trets fonamentals (geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics) de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l’associacionisme i participació ciutadana; drets i deures fonamentals (tenint en compte el marc jurídic d’estrangeria); i els serveis públics i els drets i deures en l’àmbit local (sistema educatiu i formació d’adults, sistema sanitari, sistema de protecció social, habitatge, cossos de seguretat..)

La participació en aquest tipus de formació, juntament amb l’acreditació d’altres requisits exigits per llei, facilita determinats processos d’estrangeria, com ara l’obtenció, renovació o modificació del permís de residència, ja sigui amb el certificat d’acollida com amb els informes d’arrelament o d’integració social.

Les sessions previstes per aquesta nova edició del Mòdul C es realitzen a l’espai municipal polivalent de les galeries Carme, durant aquesta setmana i la vinent, concretament els dies 14, 16, 21 i 23 de novembre, de 9 a 13 h.

El Servei de Ciutadania i Immigració
Les sessions de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic són organitzades des del Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, que té ubicada la seva seu a l’equipament municipal del carrer de Mn. Jacint Verdaguer, 12 (davant el parc de l’Arbreda).

Aquest servei depèn de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, i ofereix informació i orientació als nouvinguts cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

Des de Ciutadania i Immigració es realitza el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, es coordinen programes formatius, com és el cas de les sessions de coneixement de la societat catalana o les sessions de coneixement de l’àmbit laboral, i/o la seva derivació a serveis especialitzats.

També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com la Mostra de Cuines del Món, el projecte Rossinyol, o el suport a diverses associacions locals, entre altres.

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82, i el seu correu: ciutadania.immigracio@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Acció Social

Relacionades per entitat